Reglament de funcionament del Centre Esportiu Municipal Eurofitness Sant Cugat
Consulta pública sobre la proposta de Reglament de funcionament del Centre Esportiu Municipal Eurofitness de Sant Cugat del Vallès
Quant a aquest procés
Aquest procés pertany a Participació en ordenances, reglaments i planejament urbanístic
Consulta pública prèvia a l'aprovació en el Ple Municipal del Reglament de funcionament del Centre Esportiu Municipal Eurofitness de Sant Cugat del Vallès
Consulta pública
D’acord amb el que estableix l’article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPACAP), mitjançant el portal web de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, s’obre un període de consulta pública durant el termini de 10 dies hàbils, a comptar des del dia següent a la publicació, en relació a la proposta de reglament de funcionament del Centre Esportiu Municipal Eurofitness de Sant Cugat del Vallès
La consulta pública té l'objectiu de recollir l'opinió de les persones i organitzacions potencialment afectades pel nou reglament.
Antecedents i marc normatiu
La gestió de les instal·lacions esportives municipals correspon a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallés que l’assumeix com a competència pròpia i servei de prestació obligatòria d’acord amb el que disposen els arts. 25.2 l) i 26.1 c) de la Llei 7/1985, de 2 d’abril de bases de Règim Local i 66 i 67 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei municipal i de Règim Local de Catalunya o les normes que les substitueixin.
L’Ajuntament pot acordar la prestació dels serveis mitjançant gestió directa o indirecta en els termes que estableix la legislació de Règim Local.
La matèria d’esports és una competència compartida entre l’Estat, la Comunitat Autònoma i l’Administració municipal, en els termes que disposen la Constitució Espanyola, l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local.
Com preveu la Llei de Bases de Règim Local:
L’article 26 disposa que els municipis amb una població superior als 20.000 habitants, hauran de prestar, en qualsevol cas, entre d’altres: servei d’instal·lacions esportives d’ús públic.
El Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text únic de la Llei de l'esport recull que els objectius bàsics de la Llei de l’esport són el foment, la divulgació, la planificació, la coordinació i la implantació de la pràctica de l’activitat física i l’esport arreu de Catalunya, a tots els nivells i estaments socials, a fi de fer realitat el dret de tota la ciutadania a desenvolupar o exercitar les seves facultats físiques, intel·lectuals i morals, mitjançant el lliure accés a una formació física adequada i a la pràctica de l’esport.
En aquest sentit, la participació a nivell municipal, es concreta al seu Capítol 2, a l’article 39, on s’especifiquen les actuacions competència de l’Administració local:
Article 39:
1 Correspon als municipis, entre d’altres:
a) Promoure de manera general l’activitat física i l’esport en llur àmbit territorial, especialment en l’àrea escolar, i fomentar les activitats físiques de caire extraescolar i recreatives en el marc de les directrius de la Generalitat de Catalunya.
b) Construir, ampliar i millorar instal·lacions esportives en llur territori.
I el Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel que s’aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, seguint les premisses de la Llei de bases 7/1985, també contempla al seu article 66 les consignes ja previstes a nivell estatal, a l’article 25 de la LRBRL, i específicament determina com a competència pròpia del municipi “n) Les activitats i les instal·lacions culturals i esportives, l’ocupació de l’oci, el turisme.”
Pel que fa a l’àmbit local, la Llei de Bases de Règim Local, disposa com a competències pròpies, en els termes de la legislació de l’Estat i de les Comunitats Autònomes, determinades matèries com és la “Promoció de l’esport i instal·lacions esportives i d’ocupació del temps lliure”.
Necessitat i oportunitat de la seva aprovació
La necessitat de l’Ajuntament de Sant Cugat d’actualitzar les normes d’ús de les persones usuàries del Centre Municipal Eurofitness, al municipi de Sant Cugat del Vallès.
Els objectius de la norma
Definir el conjunt de normes i procediments d’utilització del Centre Esportiu Municipal Eurofitness Sant Cugat, instal·lació esportiva de titularitat municipal, coincidint amb el seu objecte.
Donar a conèixer a les persones usuàries d’aquells aspectes que els garanteixin una utilització de les instal·lacions i dels equipaments segura i fiable.
Desenvolupar els drets i les obligacions de les persones usuàries del Centre Municipal Eurofitness amb la finalitat de garantir l’accés a tothom, sense cap discriminació i de fer més fàcil la convivència respecte la seva participació en programes i serveis municipals esportius.
Garantir la qualitat del servei d’atenció al públic i de tots i cadascun dels programes i serveis esportius municipals.
Els problemes que es pretenen solucionar
La correcta atenció a les persones en qualsevol informació o consulta relacionada amb el seu objecte.
Garantir una conducta adequada de les persones usuàries i una bona convivència.
Garantir el bon estat de conservació de les instal·lacions i dels equipaments.
Possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores.
Els diferents serveis i els programes que es desenvolupen poden disposar de normatives d’ús pròpies per regular qüestions dels espais dels quals disposa cada programa, sempre d’acord amb el marc general que estableix el present Reglament.
Propostes i comentaris Veure tots (26)
-
Creat el
19/12/2023 -
- 0
-
Creat el
22/12/2023 -
- 0
-
Creat el
13/01/2024 -
- 0
-
Creat el
24/12/2023 -
- 0
Compartir: