Pressupost Participatiu 2016-17
Estat d'execució dels projectes guanyadors en l'anterior edició dels pressupostos participatius.
Canvis a "Amfiteatre als Jardins del Vallès - 1.941 vots"
Descripció (Català)
-
-
- Descripció: Renovar i acondicionar el parc dels Jardins del Vallès per potenciar-los com a espai social, cultural i de convivència, al mateix temps que se'n reforça la seguretat.
- Ubicació: Jardins del Vallès, barri de Monestir - Sant Francesc
- Estat: en licitació
- Grup de seguiment: Aula de So, Xarxa Monestir Sant Francesc, representats del Consell de Barri de Centre Est, Associació de Veïns del Centre, Gilgal Solidari, veïns i tècnics de Participació, Serveis Urbans i Manteniment de l’Ajuntament.
-
+
- Descripció: Renovar i acondicionar el parc dels Jardins del Vallès per potenciar-los com a espai social, cultural i de convivència, al mateix temps que se'n reforça la seguretat.
- Ubicació: Jardins del Vallès, barri de Monestir - Sant Francesc
- Estat: en licitació
- Grup de seguiment: Aula de So, Xarxa Monestir Sant Francesc, representats del Consell de Barri de Centre Est, Associació de Veïns del Centre, Gilgal Solidari, veïns i tècnics de Participació, Serveis Urbans i Manteniment de l’Ajuntament.
Agost 2017. Es concreta el projecte:
S’acorda fer una tanca perimetral de tot el recinte del Jardins del Vallès i no només de l’amfiteatre per incrementar la seguretat a tot el parc.
S’acaba de definir com seran les grades de l’amfiteatre i s’acorda mantenir la construcció d’un mur darrera de l’escenari (previst en el projecte de tancar només l’espai de l’amfiteatre) perquè actuï com a pantalla per projectar el so cap a la rotonda i minimitzi l’impacte acústic per als veïns.
Juliol 2017. Es defineix un protocol d’usos:
Es presenta una proposta d’usos de l’Amfiteatre que concreta el tipus d’espectacles que s’hi podran fer, els nivells de so i els horaris.
S’acorda que les activitats permeses seran espectacles infantils, lectures a la fresca, teatre, concerts de petit format, ball, dansa i altres activitats de petit format. Es descarten, en canvi, concerts de gran format.
Pel que fa als horaris, s’acorda que les activitats no començaran abans de les 10h, i que els dies laborables acabaran a les 22h (a l’hivern) i les 23h (a l’estiu), mentre que divendres, dissabtes i vigílies de festius acabaran a les 23h, a l’hivern, i a les 24h, a l’estiu. També es decideix que no es poden fer activitats fins tard més d’un dia o cap de setmana consecutiu i es proposa que, excepcionalment, es puguin fer algunes activitats fins a la 01h.
Per garantir el bon funcionament del protocol d’ús, el grup de seguiment acorda revisar-lo al cap de sis mesos i quan faci un any, per acabar d’ajustar el funcionament de l’amfiteatre a les necessitats.
Durant la reunió, també es proposa fer una campanya acústica per limitar l’impacte del so, un projecte que queda sobre la taula per manca de pressupost; i tancar tot el recinte del parc i no només l’amfiteatre per garantir l’ús cívic de tot l’espai.
Els tècnics de l’Ajuntament també expliquen que els jocs infantils es renovaran i es canviaran d’ubicació dins el mateixos Jardins del Vallès, i que s’està fent un projecte d’il·luminació per a tota la zona que contribueixi a millorar la seguretat.
Febrer 2017. Es defineix la ubicació de l’amfiteatre:
S’aposta per fer l’amfiteatre a la zona existent enjardinada que fa més pendent, a tocar de la Rambla del Celler, i amb l’escenari a la part de baix i orientat cap a la rotonda de la Rambla del Celler i l’avinguda de Cerdanyola, on hi ha menys habitatges i, per tant, menys impacte sonor per al veïnat. A més, per reduir les molèsties, es proposa fer un protocol d’ús de l’equipament , definint els tipus d’espectacles que s’hi poden fer, els horaris i la potència de so que s’hi permetrà.
En relació a la seguretat i el civisme, el grup de seguiment veu convenient tancar l’amfiteatre.
Pel que fa al propi amfiteatre, es proposa que les grades siguin de gespa i delimitades per travesses de fusta, integrades en l’entorn, i que darrera de l’escenari es col·loqui un element acústic per projectar el so cap al públic.
Gener 2017. Estudi de l’espai i de possibles ubicacions:
Després d’analitzar l’espai del Parc de la Pollancreda, els tècnics municipals determines que el terreny no fa prou pendent per ubicar-hi aquest equipament.
Per això, plantegen continuar treballant amb la proposta original als Jardins del Vallès, definir mesures per reduir l’impacte que pot provocar el so dels espectacles per als habitatges i buscar un espai alternatiu per fer un aparcament. També es contempla integrar en el projecte un jardí de les olors i una millora del parc infantil, previstos per a la zona.
Desembre 2016. Primera presa de contacte amb els veïns:
En la primera reunió del grup de seguiment i el veïnat, els veïns del barri proposen possibles mesures per minimitzar l’impacte del nou espai: plantegen un possible aparcament per als possibles problemes de mobilitat, proposen que es limitin els horaris i el tipus d’espectacles permesos a l’amfiteatre i demanen que s’estudiïn mesures per incrementar la seguretat i el civisme.
També es recorda que anteriorment s’havien plantejat altres usos per als Jardins del Vallès com equipaments comercials o un CAP.
Finalment, s’acorda valorar una altra ubicació per a l’amfiteatre al Parc de la Pollancreda, ja que això permetria allunyar el soroll dels habitatges, millorar els Jardins del Vallès i fer-hi un aparcament soterrat a sota.