Pressupost Participatiu 2016-17
Estat d'execució dels projectes guanyadors en l'anterior edició dels pressupostos participatius.
Naturalitzar els espais de la vora de Collserola - 2.499 vots
- Descripció: Renaturalització dels espais de la vora de Collserola, espais “de transició” entre el nucli urbà i el Parc Natural de Collserola.
- Ubicació: Espai de la vora de Collserola situat entre el naixement del torrent de Sant Crist de Llaceres i el Forat d’en Bocàs.
- Estat: Executat
- Grup de seguiment: Club Muntanyenc Sant Cugat, Plataforma Cívica per a la defensa de Torre Negra, Parc Natural de Collserola, Carles Castells i àmbits de Medi Ambient i de Participació Ciutadana de l’Ajuntament.
Desembre 2018. S'inaugura el Punt d'Informació sobre el Parc Natural de Collserola
A partir de la tardor, ja es pot descobrir el nou itinerari per gaudir del torrent de Llaceres. A més, per donar a conèixer aquest i altres recorreguts i punts d'interès del parc, s'instal·la un Punt d'Informació a la plaça del Rotary, just a l'inici del camí cap al Pi d'en Xandri. L'espai està pensat per explicar itineraris per dins de Collserola, informar de les normatives que s'han de seguir dins d'aquest espai natural i, al mateix temps, donar a conèixer Sant Cugat a la gent que hi arriba caminant des d'altres municipis,
Gener 2018. Comença la segona fase del projecte:
En la segona fase, els treballs se centren a arranjar l'entorn del Forat d'en Bocàs i l'inici del camí d'accés al Pi d'en Xandri. També s'eliminen les canyes que envaeixen l'espai contingu al torrent de Llaceres i s'hi planten alguns arbres. Per finalitzar l'actuació, es senyalitarà part del camí que transcorre paral·lel al Torrent i a la Rabassada.
Octubre 2017. Reunió per decidir com s’executen les tasques pendents:
Reunió entre l’Ajuntament, l’Estudi Martí Franch i els proposants per concretar les tasques específiques a desenvolupar per concloure el Projecte Vores. S’estableix també el calendari de realització de les accions.
Juliol-agost 2017. Desbrossament de la vegetació de l’espai de la vora de Collserola:
Es fa el desbrossament de canya i vegetació adventícia del primer tram de l’àmbit d’actuació (des de capçalera del torrent fins a la carretera de La Rabassada). En total, es desbrossen 2,5 hectàrees de terreny.
Gener-Juny 2017. Concreció de la proposta:
Els proposants i responsables de l’àmbit de medi ambient i de participació de l’Ajuntament acorden les accions a fer:
- Desbrossament de la vegetació de l’espai de la vora de Collserola entre el naixement del torrent de Sant Crist de Llaceres i el Forat d’en Bocàs.
- Arranjament dels accessos als diferents punts d’entrada al Parc de Collserola des d’aquest espai.
- Extracció de la canya del torrent de Sant Crist de Llaceres.
- Plantació d’arbres de ribera, eliminació d’alguns corriols per crear-ne d’altres i realització de cultius dels camps agrícoles existents.
- Reserva de fauna.
Es remarca que cal preveure el manteniment de les actuacions, per tal que el projecte tingui continuïtat, i la importància que hi hagi activitats participatives (com passejades, dinamització d’espais agrícoles...)
Desembre 2016. S’explora la viabilitat de la proposta i es defineix la zona d’actuació:
Els proposants exploren amb responsables de l’àmbit de medi ambient i de participació de l’Ajuntament la viabilitat del Projecte Vores. La proposta inicial inclou actuacions en diverses zones i s’acorda centrar-se en una en concret, la conca del torrent de Llaceres, que discorre paral·lela a la trama urbana. Es valoren les diferents actuacions que inclou el projecte.
Compartir: