Taula Ciutadana per l’Emergència Climàtica de Sant Cugat
Seguim treballant. Ara des de casa!
Grup de treball de Transició Energètica
27
Maig 2020
17:00 - 19:00
Referència: SCG-MEET-2020-02-236
Versió 9 (de 9) veure altres versions
Transició energètica: amb un planejament integrat del desplegament de la transició energètica, basat en la universalitat i l’equitat, i centrat en l’augment de la generació i consum d’energia renovable i de proximitat, la rehabilitació d’edificis i el cicle integral de l’aigua.
Vídeo presentació
Mira aquest vídeo per conèixer les actuacions municipals de l'Ajuntament de Sant Cugat en l'àmbit de la transició energètica:
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
5 comentaris
Considero que la transició energètica és el punt cabdal del Canvi Climàtic. Per aquest motiu considero que el control energètic està en mans poderoses en tots els paisos i mundialment, cal fer un canvi normativo de petita a gran escala per poder gestionar-ho.
Aquesta primera reunió no podré ser-hi. De moment només he posat "seguir" segons com vagi (participació i orientació del problema) demanaré entrar.
Creo que la transición energética es muy importante para reducir los perjuicios derivados del cambio climático, ahora ya cambio global.
Y creo que el ayuntamiento tiene una herramienta legislativa muy potente como es la ordenanza. A través de la misma se puede requerir un mínimo de generación de energía eléctrica para cubrir total o parcialmente el consumo energético de los edificios, por ejemplo.
Tengo una pregunta: ¿todos los edificios públicos municipales en Sant Cugat ya están suministrados completamente con electricidad de fuentes renovables y sostenibles?
Municipalitzar serveis bàsics i estratègics( principalment aigua) Credits a zero interès per millorar l'eficiència energètica dels edificis i reduir d'aquesta manera el consum. Creació d'una empresa municipal de subministrament energètic que explori la implantació de xarxes intel·ligents de distribució, descarbonització dels procesos productius i de consum a la nostra ciutat. Plantejar en definitiva, que cal viure amb menys per viure millor.
Quería hacer algunas propuestas de actuaciones que podría hacer el Ajuntament:
Integración de energías renovables en edificios e instalaciones municipales.
Apoyo de iniciativas privadas en eficiencia y renovables mediante campañas lideradas, difundidas y respaldadas económicamente por el Ajuntament.
Se me ocurren estos tres campos para debatir, pero seguro que hay muchos más. Sobre estas propuestas, hay ejemplos reales de éxito en nuestro entorno.
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...