Taula Ciutadana per l’Emergència Climàtica de Sant Cugat
Seguim treballant. Ara des de casa!
Grup de treball de Residu Zero
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Seguim treballant. Ara des de casa!
<script src="https://decidim.santcugat.cat/assemblies/emergenciaclimatica/f/195/meetings/211/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://decidim.santcugat.cat/assemblies/emergenciaclimatica/f/195/meetings/211/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>
Implementació dels principis de consum responsable i l’economia circular, restricció de l’ús de plàstics d’un sol ús i foment de la reparació i la reutilització
Aquest contingut no és apropiat?
9 comentaris
Conversa amb Nadina Erill
Bon dia, crec que fora convenient valorar el TOT Sant Cugat en el context del residu 0. Des de fa un temps casa setmana es distribueix envoltat de plàstic per incloure publicitat, molt sovint un únic full de paper. Entenc que la publicitat és una font indispensable de finançament per a aquesta revista de la que tots gaudim, però caldria evitar les fórmules que generen tants residus. Soc conscient que és una responsabilitat compartida de la revista i dels comerços que trien aquesta opció publicitaria, és per això que crec que és un bon punt per començar a transmetre les consignes que finalment ens permetran arribar a part dels objectius marcats a la taula d'emergència climàtica. Atentament, Nadina Erill
Hi estic totalment d’acord.
Calen accions concretes per avançar.
Serà important parlar de l’economia circular.
Salut!
Totalment d'acord, el TOT Sant Cugat arriba a tot arreu. Si deixa d'estar plastificat, la ciutadania ho veuria molt ràpid i s'adonaria que això va seriosament.
El 13/02/2019 en el procés participatiu de l'#Agenda230 ja faig fer una entrada a "Eliminar les estufes de gas propà a les terrasses dels carrers"
Eliminar les estufes de gas propà a les terrasses dels carrers
És de sentit comú que s'ha d'eliminar. S'ho està plantejant tothom:
https://www.diaridesabadell.com/2020/02/01/estufes-terrasses-sabadell-2020/
https://www.elperiodico.cat/ca/societat/20110330/paris-prohibeix-les-estufes-de-gas-a-les-terrasses-dels-bars-i-restaurants-957282
Yo sería más ambicioso y propondría subvencionar cualquier revista, diario o folletos que se realicen de papel reciclado.
Me sorprendió mucho viajar por europa y ver que allí los contenedores amarillos no existen. Todos los envases se retornan en los comercios. Existe una campaña para divulgar y poner en práctica estos habitos, y me gustaría mucho que se tuviera en cuenta por parte de nuestro ayuntamiento:
http://retorna.org/es/
nos vemos esta tarde,
saludos,
Mercedes
Hola,
M'agradaria fer diverses propostes ja que no vaig poder assistir físicament a la taula:
1. Que tots els productes de neteja que depenguin de l'ajuntament (a escoles, ajuntament, centres cívics, etc) siguin 100% ecològics i biodegradables (a Rubí hi ha una empresa que els fabrica, així que a més a més estem participant a l'economia local). Els productes de neteja convencionals tenen elements tòxics que no es desintegren.
2. Impulsar el reciclatge i el compostatge a les escoles públiques (en aquesta línia de treball fer una formació específica a les escoles per utilitzar bé el compostatge).
Gràcies,
Hola,
Avui he vist com un camió d'escombreries agafava les deixalles del mercat ambulant del dijous (molta roba, molts penjadors de plàstic, cubells de plàstic grans, caixes de cartró, etc) i els treballadors ho han posat tot en un camió. Si no ho separen un cop arriba a la deixalleria, seria molt important aconseguir que es recicli el màxim de les escombreries del mercat dels dijous. El tèxtil i el plàstic contaminen moltíssim si no són reciclats!! I n'hi havia quilos!
Gràcies,
Hola, yo finalmente tampoco pude asistir.
Creo que sería interesante que el Ayuntamiento informara de la forma más transparente posible sobre:
• Cuáles son los datos actuales de gestión de las distintas fracciones de residuos municipales y sus destinos, como residuo primario (primer destino para el tratamiento de las fracciones) y como residuo secundario (qué proporción de rechazos generan esas instalaciones de tratamiento y dónde van esos rechazos.
• Cuáles son los planes que aplicará en los próximos años para mejorar la situación actual.
• Cómo tiene previsto cumplir los objetivos de reciclaje de residuos para los años 2025, 2030 y 2035, así como vertido técnico cero (prohibición de vertido) en el 2030, requeridos por la UE.
Creo que se sería bueno que se enfocase a todos los niveles (formación, reducción, recogida, tratamiento en cuanto a representante en el AMB,…)
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...