Alimentem Collserola
#alimentemcollserola Projecte de promoció de la transició agroecològica a Collserola
Aquest és l'espai de trobada de la pagesia, consumidors i comunitat local que treballem amb l'objectiu de promoure un sistema alimentari local més just i sostenible, i la reactivació de l’activitat agrària en l’àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola.
Aquí podràs participar en els projectes que es realitzen a Sant Cugat, com el projecte de recuperació del tomàquet del Mandó de Collserola
Aquest espai de trobada s'emmarca en el projecte de «Promoció de la Transició Agroecològica a Collserola», impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola, i consisteix en una estratègia d’intervenció en el territori que incorpora i articula tant els diferents tipus de coneixements i visions que tenen els agents locals com les qüestions d’índole socioeconòmica, ecològica i cultural. Mitjançant un procés participatiu ampli i transversal, s’identifiquen els reptes, i es dissenyen i implementen les accions per millorar el sistema alimentari local. La producció agropecuària, el consum de proximitat i ecològic, l’educació agroecològica o el patrimoni agroalimentari són alguns dels àmbits que es treballen al llarg del procés.
Actualment s’estan executant les línies estratègiques que es van determinar en el Pla d’acció. Destaquen el servei de suport a la pagesia de Collserola, Arrela’t, o el projecte d’investigació participativa en finca.
El projecte està sent promogut pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola amb l'equip tècnic de la cooperativa Arran de Terra, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, entre d'altres ajuntaments del Parc.
En aquest espai web hi trobeu les actuacions que es realitzen en l'àmbit de Sant Cugat.
Més informació a https://www.parcnaturalcollserola.cat/pla-agropecuari/alimentem-collserola/
Compartir: